Authentieke Favorieten van My Inner Victorian

Dankzij het interview met Josephine van My Inner Victorian heb ik kennis kunnen maken met een aantal authentieke en opmerkelijke kunstenaars. Deze kunstenaars zijn haar favorieten, en graag deel ik een aantal werken van deze authentieke en unieke kunstenaars: William Powell Frith, Pierre Auguste Cot en William Morris.
Het interview met Josephine van My Inner Victorian.
http://digitalediligence.blogspot.nl/2018/05/authentiek-en-uniek-my-inner-victorian.html

William Powell Frith (1819 - 1909) was gespecialiseerd in genrestukken (voorstellingen uit het dagelijks leven)met het leven in de Victoriaanse tijd als thema. Hij begon zijn loopbaan als schilder aan de British Institution for Promoting the Fine Arts in the United Kingdom, waar hij voornamelijk optrad als portrettist. In de jaren veertig van de negentiende eeuw legde hij zich toe op het schilderen van scènes uit boeken van schrijvers als Charles Dickens wiens portret hij schilderde,
Frith werd een een gevierd schilder die het Britse leven van de upper class in het Victoriaans tijdperk vastlegde. Hij maakte deel uit van de Britse culturele elite, en hij schilderde  het officiële huwelijksportret van kroonprins Edward VII en zijn Deense bruid Alexandra. Vele werken van hem zijn te zien in verschillende Britse musea.

Enkele werken van William Powell Frith
Portret van Charles Dickens


Huwelijk van Prins Edward VII (Oudste zoon en troonopvolger van Koningin Victoria) en Alexandra


The Derby Day

Pierre Auguste Cot (1937 - 1883) was een Frans kunstschilder. Hij studeerde aan de Kunsthogeschool te Roulouse en vertrok vervolgens naar Parijs voor vervolgstudie. In 1863 debuteerde hij succesvol met een expositie in de kunsttentoonstelling Parijse salon. Daarna won Cot diverse prijzen en medailles en werd hij in 1874 benoemd in het Franse Legioen van Eer.
Cot liet een gevarieerd oeuvre na en hij was ook bekend als portretschilder. 
Enkele werken van Pierre Auguste Cot.

Meisje met bloemen

Venetië
Meisje met fruitmand gevuld met sinaasappelen en citroenen

William Morris (1834 - 1896) was een befaamd ontwerper en typograaf. Typografie is de kunst van het vormgeven, zetten en drukken van tekst. Morris wordt  ook wel gezien als de grondlegger van het fantasy genre, en hij was zeer veelzijdig.  Hij ontwierp onder andere behang, textiel, tapijten, meubilair en glas in lood.In 1891 richtte hij de drukkerij en uitgeverij The Kelmscottpress op.  

Enkele werken van William Morris

Queen Guenevere

Trellis behang


Eerste pagina van The Nature of Gothic door John Ruskin, uitgevoerd door The Kelmscott Press.

Meer lezen over en zien van deze drie kunstenaars
https://nl.wikipedia.org/wiki/William_Powell_Frith
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:William_Powell_Frith?uselang=nl#mw-subcategories
https://nl.wikipedia.org/wiki/Pierre_Auguste_Cot
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Pierre_Auguste_Cot?uselang=nl#mw-subcategories
https://nl.wikipedia.org/wiki/William_Morris_(ontwerper)
https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:William_Morris?uselang=nl#mw-subcategories