De digitale diligence is op reis geweest

Aankomst in Lissabon (1854) - Isabella de França

De digitale diligence is op reis geweest, en heeft meegenomen: vele koffers, gevuld met bijzondere souvenirs in de vorm van authentieke afbeeldingen en verhalen. De koffers zijn flink gevuld en gereed om te worden uitgepakt. Wie veel reist, kan veel verhalen, en de reis is nog lang niet ten einde.

Beste lezers,

De afgelopen maanden was het heel stil op en rondom mijn weblog. Maar dat betekent niet dat ik stil heb gezeten. De afgelopen maanden waren een periode van bezinning op de koers met betrekking tot het weblog.

Hierbij was ik bezig met het nadenken over nieuwe ideeën en het opdoen van nieuwe inspiratie. Hiervoor heb ik veel inspiratie opgedaan in de grote digitale schatkamer. Dit resulteerde in nieuwe ideeën, ontdekkingen en verhalen. Wat die nieuwe verhalen zullen zijn, is nog een verrassing, maar ik kan wel alvast verklappen dat er vele authentieke en bijzondere afbeeldingen gedeeld zullen worden. Authentieke afbeeldingen van lang vervlogen tijden toen men zich nog verplaatste met de benenwagen of met paard en wagen. 

Hierbij laat ik u/jou graag kennismaken met allerlei kunstenaars, die ons een unieke inkijk geven in hun tijdperk. Lang voordat de fotografie werd uitgevonden, en gemeengoed werd, legden zij door middel van potlood, houtskool, penseel en verf het dagelijks leven vast van boeren, burgers en buitenlui. Vele uren werden doorgebracht in het atelier, waar de meest fraaie kunstwerken werden vervaardigd. En hierbij werd beslist niet op een uur, dag of maand gekeken.


De schilder in zijn atelier (1819) - Anthony Oberman Bron: Rijksmuseum


Parable of the hidden treausure (Gelijkenis van de verborgen schat, circa 1630) ) - Geschilderd door Rembrandt van Rijn of Gerard Dou 

Graag nodig ik u/jou uit om in de digitale diligence te stappen, en mee te gaan op reis door de tijd. De paarden staan al ingespannen en de postiljon heeft er ook zin in. En 'oudere' blogs teruglezen? Dat kan natuurlijk ook. Er is genoeg te zien en te lezen. Benieuwd naar de allereerste blogs? http://digitalediligence.blogspot.nl/2017/06/zomertijd-vakantietijd.html 

http://digitalediligence.blogspot.nl/2017/06/oud-en-authentiek-zon-zee-en-strand_26.html Om alvast in de stemming te komen voor de zomer, ook al duurt het nog even. Maar gelukkig is het voorjaar al in aantocht, en zijn de eerste sneeuwklokjes en krokussen al te zien. Ook de narcissen laten zich hier en daar al voorzichtig zien.
 Sneeuwklokjes -  Frederick Edward Hulme (19e eeuw)

Krokussen - Charles John Robertson (19e eeuw)

Narcissen - Abraham Jacobus Wendel

 Veel kijk en leesplezier gewenst.


Miny Vroegindewey


Afbeelding is afkomstig uit het boek: Annals of the road, or Notes on mail and stage coaching in Great Britain (1876)


Bronnen:

https://www.rijksmuseum.nl/

http://search.opencultuurdata.nl/#/

https://www.wikipedia.org/

https://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page